Paks II.

2017.09.22. 13:00

Kamionos kiállítással érvelnek Paks II. mellett

Hétvégén, a paprikafesztivál idején Kalocsán várta az érdeklődőket a Paks II. kamion. A jármű azt a célt szolgálja, hogy aki szeretne, tudjon tájékozódni az erőmű működéséről, a bővítés terveiről.

Vida Tünde

Bár ezen az őszön Észak-Magyarországot és a hazai radioaktívhulladék-kezelésben érdekelt területeket járja a Paks II. kamion, az ország több jelentős rendezvényét is útba ejti. Hétvégén, a paprikafesztivál idején Kalocsán, az Érsekkertben állomásozott. – Ilyenkor itt nagy a sürgés-forgás, sok ember megfordul itt – mondta Kalocsa polgármestere, a TEIT elnöke. Dr. Bálint József kiemelte, hogy az atomerőmű és a tervezett beruházás elfogadott a térségben, de fontosnak tartják azt, hogy aki szeretne, tudjon tájékozódni az erőmű működéséről, a bővítés terveiről. Arról is beszámolt, hogy a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás egy állásfoglalásra készül az atomerőművi kapacitásfenntartás mellett. A projekttársaság menedzsmentjével felvették a kapcsolatot, szeretnének hosszú távú együttműködést kötni a lakossági tájékoztatás és civil kontroll területén.

Mivel a paprikafesztivál iránt nemcsak helyből tapasztalható érdeklődés, a kamionban látható kiállításon is voltak látogatók más településekről. Kerekes Zsolt családjával Kecskemétről érkezett, s mivel érdeklődik az elektromos járművek iránt, gondolta megnézi a legjelentősebb hazai „áramforrást”. – Nem sok információm van az atomerőműről, de azt gondolom, inkább ilyen energiát használjunk mint olyant, ami károsítja a környezetet – fogalmazott.

– Családi hagyomány nálunk, hogy ellátogatunk a paprikafesztiválra – árulta el Rujder Anett, akiről kiderült, hogy paksi, így természetesen elég sokat tud az erőműépítési tervekről. Azt mondta, még számára is érdekes volt és új információkkal szolgált a kamion. Vida Tünde

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!