pékpont

2017.10.21. 11:30

Már toborozzák az új munkaerőt a harmadik műszakra

Jelenleg ötven dolgozója van Dunaföldvár új üzemének, de a harmadik műszak beállításával ez a szám akár a nyolcvanat is elérheti.

Vida Tünde

Egy korábban is pékségként működő épület teljes átépítésével, bővítésével született meg Dunaföldváron az Első Magyar Pékpont-rendszer Kft. harmadik saját üzeme. A szigetszentmiklósi székhelyű cég Békés megyében, Kétegyházán nyitotta meg második saját üzemét, az ottani jó tapasztalatok ösztönözték őket, hogy vidéken bővítsék hálózatukat. Muzsek András ügyvezető azt mondta, fontos volt, hogy megfelelő, elegendő munkaerőt találjanak, illetve a telephely megközelíthetősége.

– Úgy tapasztaltuk, hogy a vidéki emberek hajlandóak szorgalmasan dolgozni – jegyezte meg. Hozzáfűzte, hogy Dunaföldváron – úgy gondolja – minden feltétel adott, logisztikai és foglalkoztatás szempontjából jó paraméterekkel rendelkezik a város, s emellett támogató városvezetésre találtak. Az épületből csupán a főfalakat hagyták meg, minden mást kicseréltek a padlótól a mennyezetig, illetve építettek egy hűtőházat. – A teremelőteret a háromszorosára növeltük – részletezte. Teljesen új, nagyon korszerű technológiával szerelték fel az üzemet. Mindez másfél milliárd forintba került, amihez 350 millió forint vissza nem térítendő EU-s támogatást kaptak.

Az Első Magyar Pékpont-rendszer Kft. gyorsfagyasztott finom pékárut készít. A majdnem készre sütött terméket sokkolással lefagyasztják. – A sokkolóban 35-40 fokon egy–másfél órán keresztül hűtjük mínusz 18 Celsius-fokra. Azonnal csomagoljuk, és a hűtőlánc megszakítása nélkül szállítjuk – vázolta Muzsek András. Főként Magyarország kereskedelmi láncaiban találkozhatnak a vásárlók a termékeikkel, de több nyugat-európai országba is szállítanak.

A cégnek – a három saját és két bérelt gyárában – 240 alkalmazottja van, Dunaföldváron két műszakban ötvenen dolgoznak, de már toborozzák a harmadik műszakhoz a munkaerőt. A két magyar magánszemély és egy külföldi cég által birtokolt cég vezetése Dunaföldváron évi 1,7 milliárd forint árbevételre számít.

Horváth Zsolt polgármester azt mondta, a város életében jelentős a pékség megnyitása, mert fontos, hogy működő vállalkozások, munkahelyek, környezetkímélő technológiák legyenek. Ez a cég – mint mondta – főként helyi munkaerőt alkalmaz, iparűzési adót fizet, ráadásul korszerű, új technológiát hozott Dunaföldvárra.

Korszerű termékek és technológiák

A beruházás eredményeként egy komplett sütőipari technológiai sort állítottak üzembe. A speciális sütőipari termékek között a cukorbetegek, a diétázók vagy az egészségtudatos vásárlók is találnak megfelelőt. Magas élelmirost-tartalmú lisztkeverékből olajos magvakban gazdag péksütemények, leveles tészták, kenyerek készülnek. Modern körülmények között ugyan, de a pékáruk mégis úgy készülnek, ahogy hajdan nagyanyáink csinálták. Az üzemben nemcsak a termelést, hanem az épületüzemeltetést is korszerű technológiával biztosítják, amit jól alátámaszt az a beszédes adat, hogy az üzem energiafelhasználása kisebb, mint egy negyven négyzetméteres lakásé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!