Vizes vb

2017.07.26. 07:02

Megyei szereplői is voltak a vizes világbajnokságnak

Húszperces műsorral lépett színpadra a vizes világbajnokságon a paksi Csillag Show Tánc Egyesület.

Vida Tünde

Olimpiai témájú és magyar identitású számot mutatott be Budapesten a paksi tánccsoport

 

Olimpiai témájú és magyar identitású számot mutatott be Budapesten a paksi tánccsoport

A dr. Czárné Nagy Ildikó vezette együttes egy olimpiai témájú táncszínházi programmal pályázott. A FINA-ra kifejezetten a vizes tematikájú produkciókat választották ki. – Az elejére egy szép nyitóképpel készültünk, ami új koreográfia, illetve, ha már Magyarország rendezi ezt a rangos eseményt, akkor két magyar identitású számot is bemutattunk – mondta el a művészeti vezető. Az együttes július 23-án 14 órakor szerepelt a Duna Arénánál. 17 táncos lépett színpadra, 7–8. osztályosok és a középiskolás, egyetemista korosztály.

Az együttes vezetője kifejtette, hogy a fellépés alapjául szolgáló olimpiai összeállítást először Pakson, a Csillogó Ünnepen mutatták be. Mint Ildikó mondta, pozitív volt a paksiak körében a fogadtatás, és többen mondták, hogy ez országos szinten is megállná a helyét. Később hívta fel valaki figyelmét a vizes vb-re. Beküldték a pályázati anyagot. Néhány héttel később megérkezett a meghívás, amit nagy örömmel és büszkeséggel fogadtak. Ildikó úgy fogalmazott, hogy „mérhetetlen egyediség” jellemzi együttesét. Lapunk kérdésére kifejtette, hogy a kreativizmusukat érti ezalatt. – Törekszünk arra, hogy felismerhetőek legyünk, mint egy védjegy, ha meglátnak valahol minket tudják, hogy igen, ez a CsillagShow! – mondta. Hozzátette, a pontos koreográfiák mellett nagy hangsúlyt helyez a látványra, a tánc mellett a színészi eszközökre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!