vetélkedő

2017.12.13. 15:30

Remekül helytálltak az általános iskolás diákok

Vida Tünde

Különleges vetélkedőn, úgynevezett „kompetenciaalapú olimpián” vett részt a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola nyolc diákja Budapesten, az Orosz Kulturális Központban. Pénzügyi ismeretekre, vállalkozói szellemre, kreativitásra és a fizika törvényszerűségeinek ismeretére is szükségük volt a versenyzőknek, akik csapatonként egy-egy céget alkotva részvényekkel kellett, hogy kereskedjenek. Részvényeik értékét növelhették vagy csökkenthették a teljesítményük alapján, s a többi cégtől akár vásárolhattak újabb részvényeket.

A feladatok során az ismertetett probléma megoldására tervet kellett készíteni, majd ismertetni, s végül megvalósítani, kivitelezni. Mint kísérőjük beszámolt róla, a vetélkedőn, amelyet az orosz állami konszern, a Roszatom szervezett, a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola két csapattal vett részt.

A Gyuricza Mátyás, Bauer Konrád, Feil Bence és Kis-Szabó Tóbiás alkotta csapata negyedik helyen végzett, míg Bárányos Flóra, Iker László, Dávid Benjámin, Röhberg Dániel tizedik lett – mondta el Jillingné Weisz Julianna. A pedagógus rámutatott, hogy miután a versenyzők nagy része középiskolás volt, még értékesebb a paksi „rákóczis” diákok teljesítménye. A csapatok legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó tanulóit különdíjjal jutalmazták, így Bárányos Flóra és Bauer Konrád jövő nyáron egy 12 napos tengerparti nyaraláson vehet részt a Roszatom támogatásával egy nemzetközi táborban Törökország közkedvelt üdülőhelyén. A csoport kísérője azt mondta, utazásukat az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatta és Kern Tatjana koordinálta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!