fejlesztések

2017.10.24. 08:00

Sok szép dolog készül el hamarosan Bonyhádon

A szépnek, az újnak mindenki örül, de ezért gyakran áldozatokat kell hozni. Akinek a környezetében zajjal, porral, forgalommal járó építkezés zajlik, az valószínűleg várja a befejezést.

Árki Attila

A szépnek, az újnak mindenki örül, de ezért gyakran áldozatokat kell hozni. Akinek a környezetében nagy zajjal, porral, forgalommal járó építkezés zajlik, az valószínűleg türelmetlenül várja a befejezést. Ezért döntött úgy Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere, hogy a médián keresztül tájékoztatja a lakosságot a városban zajló nagyobb munkálatok állásáról.

– Bonyhád mintegy négymilliárd forintot nyert az elmúlt időszakban fejlesztésre különböző pályázatokon – mondta a polgármester a Perczel utca mentén tartott sajtótájékoztatóján. Azért itt, mert ennek az útnak a felújítására, illetve kerékpárút kialakítására is nyert egy komoly összeget a város, és most az utca teljes szakaszán folyik a munka. A kivitelező mindent szeretne még ebben az évben megvalósítani, így a kerékpárutat, valamint a térkövezett járdát is, egyedül az úttest újraaszfaltozását tervezik jövő tavaszra a templomtól egészen az ipari parkig. A másik nagy beruházás, a bonyhádi sportcsarnok felújítása kapcsán még türelmet kért Filóné Ferencz Ibolya a lakosságtól, a befejezés határidejét ugyanis módosítani kellett október végéről január 31-re. A kivitelező a 40 éves épület bontása során olyan nem várt nehézségekkel szembesült, amelyek miatt kérte a módosítást. – Az ott lakók türelemmel viselik a megpróbáltatásokat – mondta a polgármester –, amiért a város köszönetét fejezi ki, és természetesen ennek meglesz a jutalma a gyönyörű, új létesítmény képében.

– A város büszkesége lesz az a rendezvénytér, amely a művelődési ház mögötti területen készül – mondta végül a városvezető. – Eddig nem volt a központban olyan könnyen megközelíthető helyünk, ahol a fesztiváljainkat, városi nagyrendezvényeinket tarthattuk volna. Ez most végre megoldódik.

Illusztrációs kép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!