Katasztrófavédelem

2017.09.22. 16:23

Tűzoltót építettek szakfelszerelésekből

Diáktűzoltók versenyét rendezték a minap Kurdon. A megmérettetésre Bonyhádról, Tamásiból, Dunaszentgyörgyről és Zombáról is érkeztek csapatok.

Hanol Erzsébet

Barátságtalan időjárással indult a tizenharmadik Tűzkakas Diáktűzoltó Verseny napja Kurdon, de mire szükség volt rá, kisütött a nap, így semmi akadálya nem volt a szabadtéri tüzes-vizes feladatok végrehajtásának a művelődési ház udvarán. Müller János polgármester elmondta, hogy idén tizenegy csapat nevezett. A helyi általános iskola minden osztálya képviseltette magát, de még az óvodások is kinéztek az eseményre. Rajtuk kívül Bonyhádról, Tamásiból, Dunaszentgyörgyről és Zombáról érkeztek csapatok, hogy teljesítsék a tizenkét állomást.

A feladatok mindegyike a tűzoltáshoz, a tűzvédelemhez kapcsolódott, de volt, ahol az elsősegély ismereteket kellett elővenni. Volt, ahol vízsugárral kellett egy labdát labirintusban vezetni, vagy éppen célba találni, másutt tésztából és pufiból tornyot építeni. A németországi Mossbachból érkezett vendég tűzoltók állomásán szakfelszerelésekből kellett bábut építeni, majd védőruhát adni rá.

A lányoknál a kurdi Tűzliliomok nyertek, megelőzve a Tűzdémonokat. A fiúknál szintén hazai győzelem született a Fireball nevű csapatnak köszönhetően, őket a Zombai Lánglovagok és a Tamási Tűzsárkányok követték. A legfiatalabbakból, negyedik osztályosokból álló vegyes csapatot, a Tüzes Baglyokat kupával ismerték el.

A díjakat a Tolna Megyei Tűzoltószövetség képviseletében Martinka István nyugalmazott tűzoltó ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Dávid Sándor tűzoltó őrnagy, dombóvári tűzoltóparancsnok adta át Farkas Sándor iskolaigazgatóval, Müller Artúrral, a Kurdi ÖTE elnökével és Wilhelm Zoltánnal, a Kurdi ÖTE parancsnokával. Zárásként mindenkit tortával vendégeltek meg annak örömére, hogy a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület idén ünnepli fennállása 80. évfordulóját, illetve a szervezet Mercedes tűzoltóautóját is köszöntötték, amely idén ötven éves.

A német vendégek sem érkeztek üres kézzel, ugyanis sisakokat és védőruhákat ajándékoztak az egyesületnek. A versenyszervezésért az ÖTE tagjainak és az iskola pedagógusainak, a támogatásért a Tolna Megyei Tűzoltószövetségnek és a Gubinczki Kft.-nek fejezte ki köszönetét Müller János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!