„Ne égess!”

2018.01.15. 18:10

Tűzoltóversenyekről várnak pályaműveket

A szervezők arra kíváncsiak, hogy a gyerekek milyennek gondolják, képzelik el a múlt, a jelen, vagy a jövő megmérettetését.

Hanol Erzsébet, illusztráció: Shutterstock

„Ne égess!” címmel rajz- és irodalmi pályázatot hirdetett a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma általános iskolás diákok számára. A szervezők arra kíváncsiak, hogy a gyerekek milyennek gondolják, képzelik el a múlt, a jelen, vagy a jövő tűzoltóversenyét. Az A4-es vagy A3-as rajzlapra készített alkotások tetszőleges technikával készülhetnek. Az irodalmi pályázat felsősöknek szól, „Tűzoltóverseny szervezője vagy résztvevője voltam”, illetve „Ilyen lehetett egy nemzetközi tűzoltóverseny 100 évvel ezelőtt” címmel várják az alkotásokat.

Boros Brigitta, a Katasztrófavédelem megyei szóvivője elmondta, a műveket – iskola, osztály, felkészítő tanár, e-mail-­cím és telefonszám feltüntetésével – postán, az irásműveket postán, vagy e-mailben kell eljuttatni február 2-ig a Katasztrófavédelem Központi Múzeum, 1105 Budapest, Martinovics tér 12. címre. E-mail: [email protected]. Ezen az e-mail-címen, illetve a 06-1/261-3586-os telefonon adnak további tájékoztatást. Februárban lesz ünnepélyes eredményhirdetés, a kiemelkedő alkotásokat kiállításon mutatják be. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!