Időjárás

2022.12.07. 10:20

Változóan felhős, majd napos időre számíthatunk a mai nap folyamán Tolna megyében

KÖPÖNYEG.HU

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Soloviova Liudmyla

Megyénkben ma a ködfoltok feloszlása után változóan rétegfelhős lesz az ég, északnyugaton várható a több napsütés. Északkeleten szitálás, a hegyekben gyenge havas eső előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül. 6 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég, párás lesz a levegő. Elszórtan számíthatunk szitálásra, a hegyekben havas esőre, hószállingózásra. 2 és 7 fok között változik a csúcshőmérséklet. A délkeleti szél néha megélénkül.

Fronthatás ma nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában