Figyelmeztetés

2023.02.25. 15:55

Erős szél, csökkenő zivatar esély

Három vármegye déli részén is kialakulhat néhány centis hólepel (Fotó: MW)

Ma napközben az északnyugati szelet a Kisalföldön és a magasabban fekvő észak-dunántúli, valamint hegyvidéki tájakon, illetve a záporok környezetében időnként viharos (~60-75 km/h) lökések kísérhetik. Délután fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A napi csapadékösszeg Baranyában 20 mm közelében alakulhat. A délután folyamán a hidegfront mögött északkeleten zivatar kialakulása nem teljesen kizárt – tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Dél-Dunántúlon és nyugaton az eső ma késő estétől elkezdhet vegyes halmazállapotba, majd havazásba váltani. A havazásból vasárnap főképp Baranya térségében, illetve Somogy és Bács-Kiskun déli felében kifehéredhet a táj, a hóvastagság ezeken a területeken síkvidéken leginkább 1-2 cm lehet, de intenzív csapadék esetén átmenetileg akár a 3-4 cm-t is elérheti, míg a magasabban fekvő tájakon 5 cm, vagy azt meghaladó nedves, tapadó hóréteg is kialakulhat. Vasárnap napközben még előfordulhatnak hózáporok, amelyekből lokálisan szintén hullhat pár centi hó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában