Időjárás

2023.03.29. 08:00

Lassan araszolunk kifelé a "télből"

Az ég ma is többnyire felhős marad, de legalább hóesésre nem számíthatunk ma Tolnában.

TEOL

A kép illusztráció.

Ahogy azt tegnap megírtuk, Szekszárdon szokatlanul szeszélyes időjárás volt az időjárás kedden. A megyeszékhelyen többször is havazni kezdett, a rövid hózáporokat követően pedig többször is szikrázó napsütés váltotta fel. Volt, hogy egy percen beül váltotta egymást a havazás és a ragyogó napsütés.

Szerdán várhatóan kevésbé szélsőséges időnk lesz Tolnában. 

Nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de keleten inkább csak fátyolfelhők szűrik a napsütést. Nem lesz eső. Reggel ismét többfelé fagyhat, délután +10 fok körül alakul a hőmérséklet. A délnyugati szél megélénkül.

Folytatódik a frontmentes, télies jellegű időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. Az arra érzékenyeknél fejfájás lehet a jellemző tünet, A változóan felhős idő negatív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre, jellemző lehet a fáradékonyság, levertség.

Forrás: köpönyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában