rendőrségi hírek

2018.08.23. 13:00

Tolna megyei rendőrök tartottak bemutatót az Erzsébet-táborban

Ihárosi Ibolya

Fotós: TMRFK

Fegyverbemutatóval, bűn- és balesetmegelőzési programmal várták a gyerekeket a Tolna megyei rendőrök a fonyódligeti Erzsébet-táborban, ahova az ország minden részéből érkeztek résztvevők egy hétre. A programok közt szerepelt a rendészeti nap, amelynek keretében találkozhattak a rendvédelmi szervek, a mentők és a honvédség munkatársaival. A táborozók a nap folyamán képet kaphattak ezeknek a szervezeteknek a tevékenységéről.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai többféle, például önvédelmi bemutatót tartottak. Ezen kívül megismerkedhettek a gyerekek a rendőrségnél rendszeresített fegyverekkel. Aki erre vállalkozott, kerékpáros ügyességi pályán mutathatta meg a tudását. A gyerekek kipróbálhatták az úgynevezett „részegszemüveget”, amely azt illusztrálja, hogy az alkohol hatására mennyire megváltozik az érzékelőképesség. Ezen kívül bűn- és balesetmegelőzési tanácsokat kaptak a táborozók. A nap végén az ügyességi pályát kipróbáló gyerekek közlekedésbiztonsággal kapcsolatos ajándékokat kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában