vádemelés

2018.12.21. 17:30

Figyelte, követte és telefonon is zaklatta a volt élettársát

A büntetett előéletű vádlott nem tudott belenyugodni, hogy élettársa elhagyta, ezért rendszeresen zaklatta. Az ügyészség vádat emelt ellene személyi szabadság megsértése és könnyű testi sértés miatt.

Ihárosi Ibolya

Young woman trying to protect herself from a man's clenched fist.

Fotó: Illusztráció

Volt élettárs ellen elkövetett zaklatás, személyi szabadság megsértése és könnyű testi sértés miatt emelt vádat egy 46 éves szekszárdi férfi ellen a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség, tájékoztatta lapunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádlott tavaly ősszel internetes társkereső oldalon ismerkedett meg egy nővel, aki a kialakult párkapcsolat miatt Heves megyéből költözött Szekszárdra 4 és 6 éves gyermekével. Ezt követően, 2017 októberétől december 19-ig élettársi kapcsolatban éltek a vádlottal.

Velük lakott a vádlott 18 éves fia is. A férfi sokszor kiszámíthatatlan, olykor agresszív viselkedése, illetve a gyermekek nevelése miatti nézeteltérések miatt a kapcsolatuk megromlott. Az asszony december 19-én az élettársi kapcsolatot megszakította, és kisgyermekeivel a Családok Átmeneti Otthonába költözött. A vádlott a szakítást nem tudta elfogadni, ezért a sértettet ez után is rendszeresen háborgatta, mobiltelefonon hívogatta, zaklató üzeneteket küldött neki. Az anyaotthon telefonszámán is rendszeresen hívta az asszonyt, rendszeresen figyelte, követte a városban őt és a gyermekeit, és azzal fenyegetőzött, ha volt élettársa nem költözik vissza hozzá, öngyilkos lesz.

Mivel a sértett tudott arról, hogy a vádlott a korábbi élettársa ellen bűncselekményt követett el, félt tőle, ezért december 28-án feljelentést tett a rendőrségen. A vádlott azonban még a büntetőeljárás ideje alatt is, egészen 2018 március végéig hívogatta telefonon, rendszeresen figyelte, ami a sértettet a mindennapi életvitelében zavarta, félelemmel töltötte el, ezért ismét feljelentést tett a rendőrségen.

Idén március 23-án reggel a sértett óvodába vitte a gyermekeit, majd a munkahelyére indult. A vádlott az utcán utána szaladt és kérte, hogy hadd vigye el autóval. Miután a nő beült az autóba, a vádlott közölte vele, hogy nem viszi a munkahelyére, hanem a családi házához mennek. A tiltakozás miatt dühös vádlott fojtogatni kezdte a sértettet és a haját tépte. A nő könnyű sérüléseket szenvedett. Hogy segítséget tudjon hívni, azt mondta a vádlottnak, hogy mosdóba kell mennie, ezért együtt bementek a házba. A vádlott bezárta a bejárati ajtót, és elvette a nő táskáját, a nő azonban a ruhájába elrejtett telefonról segélykérő üzenetet küldött a gyermeke óvónőjének. A helyzetnek a kiérkező rendőrök vetettek véget. A nyomozó hatóság még azon a napon ideiglenes megelőző távoltartást, majd a bíróság március 26-tól május 25-ig távoltartás kényszerintézkedést rendelt el a vádlottal szemben.

Megszegte a távoltartás szabályait is

A vádlott szinte azonnal megszegte a szabályokat azzal, hogy a bírósági döntést követően a buszról leszálló sértettet és gyermekeit az anyaotthonig kergette. Ezt követően is több alkalommal figyelte az asszonyt, vagy odament hozzá az utcán. A vádlott büntetett előéletű, mert 2016-ban más bűncselekmények mellett zaklatás miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Az ügyészség vele szemben, halmazati büntetésül, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, a felfüggesztés idejére pártfogó felügyelet elrendelését szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál. Magatartási szabályként pedig azt kezdeményezi az ügyészség, hogy kötelezzék a férfit arra, hogy maradjon távol a sértettől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában