„Házhoz megyünk” információs pont

2018.12.01. 13:00

Sötétedéskor indulnak útnak a betörők

„Házhoz megyünk” információs pontot hoztak létre a Dombóvári Rendőrkapitányság munkatársai a dombóvári Tescóban, ahol bűnmegelőzési tanácsokkal látták el az érdeklődőket.

Ihárosi Ibolya

Többek között a korai sötétedéssel összefüggő bűncselekmények elkerülésének lehetőségeire is felhívták a figyelmet a rendőrök. Ilyentájt már öt óra körül észreveszi a betörő, hogy otthon vannak-e a megfigyelt lakásban. Látszik ugyanis, hogy ég-e a villany, működik-e a televízió. Mit tehetünk vagyonunk biztonsága érdekében? – kérdeztük Molnár Ágnest, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensét. Egyebek mellett elmondta, hogy már megfelelő eszközök állnak rendelkezésre. Van például olyan szimulátor, amely olyan fényeket produkál, mintha televízió üzemelne a lakásban. Növeli a vagyonbiztonságot a mozgásérzékelő, vagy a riasztóberendezés. Még indokoltabbá teszi a biztonsági intézkedéseket, hogy karácsonykor és szilveszterkor sokan elutaznak otthonról. A távollét pontos idejéről azonban nem feltétlenül kell országot-világot részletesen tájékoztatni a közösségi hálón.

Nagyobb pénzösszeget nem célszerű otthon tartani. Ugyanakkor a lopott és a rendőrség által megtalált holmi azonosításában nagy segítséget jelent, ha felírjuk az értékesebb tárgyak sorozatszámát, vagy valamilyen nem feltűnő jelzéssel látjuk el azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában