ítélet

2019.01.20. 11:30

A vád garázdaság és súlyos testi sértés

Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 30 éves faddi, de Szekszárdon élő férfi ellen a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a főügyészség sajtószóvivője.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock illusztráció

A vádlott 2017. november 4-én este Tolnán, egy nyilvános zenés rendezvényen szórakozott, egy úgynevezett retró diszkóban. A férfi rendszeres látogatója volt ezeknek a rendezvényeknek, és már többször is konfliktusba került egy másik fiatalemberrel, valamint annak társaságával. A szóban forgó férfi ezen az estén is a diszkóban tartózkodott a barátaival, akik közül az egyik vendég, a későbbi sértett, éjjel 2 óra körül éppen táncolt.

A vádlott, aki a születésnapját ünnepelte és már erősen ittas volt, minden előzmény és ok nélkül odament a sértetthez, és bal oldalról, kissé hátulról ököllel arcon ütötte.

A sértett megfordult, és szemtől szembe vonta kérdőre a vádlottat, hogy ezt miért csinálta, hiszen nem is ismerik egymást. A vádlott ez után lökdöste, rángatta a ruhájánál fogva a sértettet, mire ő védekezésül a támadó mindkét kezét lefogta, és hogy ártalmatlanná tegye, kirúgta a lábát. A lendülettől azonban ráesett a földre kerülő férfira, aki ököllel mellkason ütötte. A biztonsági őrök szétválasztották és kiküldték őket az épületből.

A vádlottnak a nyilvános rendezvényen tanúsított erőszakos és kihívó magatartása az ott tartózkodókban megbotránkozást és riadalmat keltett. A bántalmazás következtében a sértett bal oldali felső állcsontja eltört, ami nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülés. A büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség végrehajtásában felfüggesztett, börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában