NAV

2019.05.02. 11:41

Memóriakártyát kínált pálinkával

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Tolna megyei munkatársai az interneten figyeltek fel egy memóriakártyákat hirdető személyre, aki a próbavásárláskor az adathordozók mellett pálinkát is kínált megvételre.

TEOL

Fotó: NAV

A pénzügyőrök figyelmét egy internetes hirdetés keltette fel, melyben egy magánszemély árult új, bontatlan csomagolású memóriakártyákat – közölte Mózsik Szilvia sajtóreferens.

A próbavásárlással egybekötött ellenőrzésen a NAV munkatársai megállapították, hogy az eladásra kínált áru után a szerzői jogdíjat nem fizették meg. Az adathordozók mellett az eladó megvételre kínálta fel az általa bérfőzetett, zárjegy nélküli pálinkát is, melyből a pénzügyőrök ugyancsak vásároltak.

A vásárlás befejeztével a NAV munkatársai igazolták magukat, majd folytatták az ellenőrzést. Az adathordozók szerzői jogdíj megfizetése nélküli értékesítése miatt szabálysértési, míg a jövedéki termék szabálytalan értékesítése miatt jövedéki eljárás indult az eladó ellen. Az illető mindkét szabálytalanság miatt bírságra, valamint a pálinka esetében további jövedéki adó megfizetésére is számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában