rendőrségi hírek

2019.12.01. 10:33

Későn vette észre a vasúti átjáró piros jelzését

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte az ügy vizsgálatát.

TEOL

Forrás: Shutterstock

A Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai nyomozást folytattak vasúti közlekedés biztonsága elleni vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt egy 74 éves kunadacsi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint, a férfi május 8-án 10 óra körül az 56-os számú főúton Várdomb irányából Bátaszék irányába közlekedett egy tehergépkocsival. A rendelkezésre álló adatok szerint Bátaszék belterületén, az 56-os számú főút és a 154-es számú vasútvonal kereszteződésében későn észlelte a vasúti fényjelző készülék tilos jelzését, és járműve egy részével behaladt az átjáróba, ahol megállt. A vasúti sorompó a lezáródás során a jármű rakfelületének a jobb oldalához ütközött, majd a sofőr hátramenetet hajtott végre, mely során a sorompó talapzata kis mértékben elfordult, a sorompórúd sérült.

A baleset következtében személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett.

A Közlekedésrendészeti Osztály a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek, tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

Fotó: TMRFK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában