rendőrségi hírek

2020.02.05. 16:20

A biztonsági öv használatát ellenőrizték

Bonyhádon négy óra alatt tizenöt személlyel szemben intézkedtek a Tolna megyei rendőrök.

TEOL

Forrás: Shutterstock

A Bonyhádi Rendőrkapitányság egyenruhásai – a közlekedés-biztonsági helyzet javítása érdekében – február 2-án szerveztek fokozott rendőri ellenőrzést a 6-os számú főút mentén. Az egyenruhások a délelőtt folyamán azokat a közlekedőket figyelték, akik nem használták biztonsági övüket. A rendőrök tizenöt személlyel szemben intézkedtek a passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt.

Az ellenőrzésekre többek között azért volt szükség, mert az elmúlt évben több, halálos balesetben elhunyt személy nem használta a biztonsági övét.

A megyei rendőr-főkapitányság egyúttal felhívja a figyelmet a biztonsági öv használatának fontosságára. Mint arra a közlemény is rámutat, sajnálatos tény, hogy a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a súlyos- vagy akár halálos sérülések kockázata. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának további növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában