vádemelés

2020.03.08. 12:07

Nem fizette meg a férfi a jövedéki adót

Ihárosi Ibolya

A jövedéki adózásról szóló törvényben előírt feltétel hiányában, jövedéki termék előállításával a költségvetésnek vagyoni hátrányt okozó vétség miatt emelt vádat egy 41 éves férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség, tájékoztatta lapunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádlott egy telephelyen szeszfőzdét üzemeltetett, melyhez adóraktári engedéllyel és befőzési engedéllyel is rendelkezett. Az adó- és vámhatóság járőrei a vádlott által üzemeltetett szeszfőzdében hatósági felügyeleti ellenőrzést tartottak 2017. február elején. Az ellenőrzés során az engedéllyel főzött illetve tartott alkoholtermékek mellett különféle méretű műanyag hordókban több mint 100 liter olyan alkoholterméket találtak, amelynek eredetéről a vádlott semmiféle papírral nem rendelkezett, tehát sem az alkohol származását, sem pedig azt nem tudta igazolni, hogy megfizette volna a jövedéki adót.

A férfi az adózatlan alkoholtermék előállításával, tartásával közel száznyolcvanezer forint vagyoni hátrányt okozott a magyar állami költségvetésnek. Emiatt az adóhatóság jövedéki bírságot szabott ki vele szemben. Ezen kívül, mivel nem vezette előírásszerűen a bérfőzési naplót és jövedéki törvénysértést is elkövetett, további mulasztási bírságot szabott ki, amelyeket a férfi meg is fizetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában