jogerős

2020.04.07. 12:00

Közérdekű munkára ítélték drogozásért

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Kétszáznyolcvan óra, szakképzettséget nem igénylő, könnyű fizikai munkakörben végzendő közérdekű munkára ítélt egy 24 éves férfit kábítószer birtoklásának vétsége miatt a Szekszárdi Járásbíróság. Ha az elítélt a számára kijelölt munkát saját hibájából nem végezné el, azt fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre kell átváltoztatni, amelynek során négy óra közérdekű munkának egy nap szabadságvesztés felel meg.

Kétszáznyolcvan órát kell dolgoznia Illusztrácó: Shutterstock

Fellebbezés hiányában az ítélet már az úgynevezett előkészítő ülést követően jogerőre emelkedett, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. A férfi nyolc általánost végzett, nőtlen, kiskorú gyermeke, szakképzettsége, állandó munkahelye, jövedelme nincs. Büntetett előéletű, a bíróság már kétszer közérdelű munkára ítélte lopás miatt.

A történet egyszerű, a férfit a rendőrök tavaly február 22-én – nyilván nem véletlenül, hanem tervezetten – ellenőrizték, melynek során a szakértői vizsgálat a vádlott vizeletében amfetamin származékokat mutatott ki, bizonyítva, hogy kábítószert fogyasztott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában