rendőrségi hírek

2020.06.12. 13:02

Letartóztatásba került a besurranó tolvaj

A 17 éves szekszárdi fiút az elmúlt hetekben több alkalommal kapták el lopás miatt. Legutóbb egy hétmillió forintos lopás elkövetésével gyanúsították meg.

TEOL

Forrás: police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a Szekszárdi Rendőrkapitányság egyenruhásai május 26-án a délutáni órákban járőrözés közben egy gyanúsan viselkedő gyalogosra lettek figyelmesek, aki a rendőrautó láttán szaladni kezdett. A rendőrök a nyomába eredtek, és egy iskola udvarán el is fogták a menekülőt, egy 17 éves helyi fiatalt. Az adatai ellenőrzése során kiderült, hogy a fiút több mint egy hónapja körözik, mert megszökött a szekszárdi nevelőotthonból. A körözött személyt előállították, és a ruházata átvizsgálása során csaknem egymillió forintnyi készpénzt (eurót és forintot vegyesen) és aranyékszereket találtak nála, melyek eredetéről hitelt érdemlően elszámolni nem tudott.

Azóta kiderült, hogy a fiúnál lévő nagyobb összegű készpénz valószínűleg egy székesfehérvári lopásból származik, melyet május 5-én az éjszakai órákban követhetett el. Ekkor egy lakásból csaknem hatmillió forintnyi készpénzt, valamint aranyékszert, laptopot, értékes női táskát, iratokat és bankkártyát lopott el. Ezzel csaknem hétmillió forint kárt okozott a sértettnek.

Arról is beszámoltunk korábban, hogy a fiatalkorú férfit június 3-án is elkapták egy besurranásos lopás miatt. Ekkor a rendőrök kihallgatása után visszavitték a nevelőintézetbe, ahonnan korábban rendszeresen megszökött.

Ám ezúttal sem maradt sokáig az otthonban. A szekszárdi járőrök június 8-án másfél hét alatt harmadszor fogták el, ekkor már a nyomozók is keresték a fentebb részletezett székesfehérvári lopás miatt. A 17 éves fiatalnál kábítószergyanús anyagot is találtak elfogásakor. A besurranót a Székesfehérváron elkövetett bűncselekmény miatt gyanúsítottként kihallgatták, azonban nem mondott semmit a rendőröknek. Az elmúlt hetekben legalább háromrendbeli lopás bűntett, háromrendbeli lopás vétség és kétrendbeli lopási kísérlet írható a számlájára.

A nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A 17 éves elkövetőt a Szekszárdi Járásbíróság június 11-én letartóztatta – írja a police.hu.

Borítóképünkön a gyanúsított elfogása június 3-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában