bírósági ítélet

2020.06.23. 14:00

Nagy nyilvánosság előtt verekedtek

Két év börtönbüntetésre ítélt egy 27 éves férfit garázdaság, könnyű testi sértés és négy rendbeli becsületsértés elkövetése miatt a Szekszárdi Járásbíróság. Az ítélet végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették.

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

A bíróság ugyanebben az ügyben garázdaság és könnyű testi sértés miatt egy 26 éves férfira 100 nap pénzbüntetést szabott ki. A harmadik, 28 éves vádlott garázdaság és rongálás miatt szintén 100 napi tétel pénzbüntetést kapott. Az ítélet jogerős, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. A bíróság a büntetővégzést tárgyalás megtartása nélkül hozta meg.

Az I. rendű vádlott állt már bíróság előtt garázdaság és könnyű testi sértés, ittas vezetés és kábítószer birtoklása miatt. A II. rendű vádlott kábítószer birtoklása és az azzal való visszaélés, majd pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt kapott büntetést. A harmadik vádlottat rongálás miatt bocsátotta próbára a bíróság.

Az első és a harmadrendű vádlott rokonok, akik más családtagokkal együtt születésnapot ünnepeltek 2018 áprilisában. A másodrendű vádlott a buszpályaudvarra tartott, amikor elhaladt a szórakozóhely előtt és szóváltásba került az akkor már ittas másik két férfival, akik követték a pályaudvarra a vádlottat, ahol szóváltás, majd lökdösődés, végül verekedés alakult ki, amelybe egy ismeretlenül maradt negyedik férfi is bekapcsolódott. Az első és a másodrendű vádlott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A verekedésnek a kiérkező rendőrök vetettek véget.

A kórház épületében az I. rendű vádlott a négy rendőrt trágár szavakkal szidalmazta, amelyek közül a legenyhébb is az volt, hogy semmirekellők. A többi, változatos trágárkodás nem tűri a nyomdafestéket. A harmadrendű vádlott, aki egy pénzügyi tartozás miatt haragban volt a sértettel egy vitát követően kulccsal végigkarcolta annak az autóját.

A II. és a III. rendű vádlott esetében a napi tétel összegét egységesen ezer forintban állapította meg a Szekszárdi Járásbíróság, amely két havi részletfizetést engedélyezett nekik. Ha a kiszabott összeget nem fizetnék meg a vádlottak a megadott időre, akkor azt, illetve a még hátralévő összeget napi tételenként egy-egy nap fogházbüntetésre kell átváltoztatni a meghozott ítélet szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában