jogerős ítélet

2020.07.30. 14:00

Fémtárgyakat akart elvinni a telepről

Nyolc hónap börtönbüntetésre ítélt a Tamási Járásbíróság egy 25 éves férfit lopás bűntettének kísérlete, valamint jármű önkényes elvételének bűntette miatt.

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

A vádlott a szabadságvesztés kétharmad részének a letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság az előzetes fogvatartásban töltött időt a büntetésbe beszámította. Kamatostul meg kell fizetnie a rongálási kárt és több mint százezer forintnyi bűnügyi költséget. Az ítélet jogerős, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A vádlott az általános iskola hat osztályát végezte el, letartóztatása előtt alkalmi munkákból élt, vagyontalan, kiskorú eltartottja nincs. Korábban elítélték már Dunaújvárosban szintén jármű önkéntes elvétele, kétszer Székesfehérváron lopás és más bűncselekmények miatt. Tamásiban már háromszor állt bíróság előtt lopásokért és kábítószer birtoklásáért.

Tavaly február 19-én éjszaka bedrogozva betört egy Tamási-könyéki településen lévő telehelyre, hogy onnan fémtárgyakat lopjon el. A dróthálót kibontva jutott a kerítésen belülre, megrongálta a riasztóberendezést, majd vaslemezeket, csöveket, fém alkatrészeket, aknafedeleket készített össze. Az egyik raktárhelyiségben használaton kívüli fémeszközöket pakolt be egy ott álló tehergépkocsi rakterébe, majd azt a motor beindítása nélkül a helyiségen belül 5-6 méterrel hátrébb tolta. Két aknafedelet, néhány vascsövet átdobott a kerítésen azzal, hogy majd később elviszi. Egy további kupacba is összegyűjtött mindenféle fémet. A reggel érkező munkások vették észre a történteket, majd megpillantották a még mindig zavart állapotban lévő vádlottat.

Már motorral is megpróbálkozott, de akkor sem járt sikerrel

A vádlott tavaly június 6-án késő délután ittas állapotban az utcán észrevett egy segédmotor-kerékpárt. Hirtelen ötlettől vezérelve elhatározta, hogy kipróbálja, ezért tolni kezdte a járművet a falu irányába. A motor tulajdonosa ezt látva az udvarból, kisietett, a vádlotthoz lépett, megfogta a motorkerékpárt, és nem engedte, hogy tovább tolja. A vádlott kis huzavona után kénytelen volt elengedni a motorkerékpárt, majd elhagyta a helyszínt. A jármű tulajdonosa ezt követően tett feljelentést a rendőrségen.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában