bírósági ítélet

2020.07.09. 09:30

Tilosban hajtott rá traktorral a sínekre

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Helybenhagyta a Szekszárdi Törvényszék háromtagú büntetőtanácsa azt az ítéletet, amelyben egy 24 éves férfit bűnösnek mondott ki a Tamási Járásbíróság, a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétségben.

A bíróság a vádlottat száznapi tétel pénzbüntetésre ítélte, amelynek napi összegét ezerötszáz forintban állapította meg. Ezen kívül egy évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. Ha nem fizetné meg az így kiszabott százötvenezer forint büntetést, úgy azt, vagy annak még hátralévő részét fogházbüntetésre kell átváltoztatni. Kamatostul meg kell fizetnie a MÁV-nak okozott, valamivel több mint huszonegyezer forint kárt és az államnak tizenötezer forint illetéket.

Az elsőfokú ítélet, amely ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, a törvényszék végzésével jogerőre emelkedett, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A bíróság a nőtlen, szakmunkás végzettségű vádlott javára enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy csak gondatlanság terheli. Ugyanakkor súlyosító körülményként értékelték a büntetett előéletét és azt, hogy korábban már elítélték ittas vezetés miatt. Két éven belül, közlekedési szabálysértés miatt is felelősségre kellett vonni.

Még 2018. augusztus 30-án délelőtt történt, hogy a vádlott munkáltatója tulajdonában lévő mezőgazdasági vontatóból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvényt vezette Pincehely belterületén Tamási irányából Tolnanémedi irányába. A 61-es számú főút és a vasút kereszteződésében a fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott. A félsorompó csapórúdja a vontató és a pótkocsi közé csukódott és a járműszerelvény haladása miatt le is tört.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában