ügyészségi hírek

2020.08.12. 12:30

Letartóztatták a késsel pénzt követelő férfit

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Elrendelte egy késsel fenyegetőző férfi letartóztatását egy hónapra a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája augusztus 11-én. A Bonyhádi Járási Ügyészség tett indítványt annak a harmincéves gyanúsítottnak a letartóztatására, aki augusztus 8-án délután Bonyhád központjában, az utcán támadott meg egy férfit. Álláspontjuk szerint a gyanúsított esetében a kényszerintézkedés általános és különös feltételei is fennállnak.

A nyomozás eddigi adatai szerint előzetes szóváltást követően a gyanúsított megfogta a sértett nyakát, meglökte, majd többször nagy erővel pofon vágta. A bántalmazást követően a sértett egy lépcső aljához ült, a gyanúsított pedig megkérdezte, hogy mennyi pénz van nála. Az elkövető a nadrágzsebéből elővett egy körülbelül nyolc-tíz centis pengéjű kést, és azzal fenyegette a sértettet, ha nem adja oda a pénzét, megszurkálja. A sértett erre átadott hétezer forintot, majd hazaindult. A gyanúsított azonban utánament és többször is figyelmeztette, hogy ne forduljon a rendőrséghez.

A gyanúsítottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének, valamint könnyű testi sértés és garázdaság vétségének megalapozott gyanúja terheli, melyek közül a legsúlyosabb bűncselekményt a törvény öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel rendeli büntetni, tájékoztatta lapunkat Himmelné dr. Ökrös Mária Magdolna megbízott megyei főügyész.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában