Ítélet

2020.10.26. 16:20

Garázdálkodott, ezért fizetnie kell

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Garázdaság miatt kétszáz napi tétel pénzbüntetésre ítélt egy 21 éves férfit a Szekszárdi Járásbíróság. A pénzbüntetés napi tételét 1500 forintban állapították meg. Ha a vádlott nem fizetné meg a kiszabott háromszázezer forintot, akkor azt fogház-büntetésre kell átváltoztatni oly módon, hogy egy napi tételnek egy nap szabadságvesztés felel meg. A bíróság tíz havi részletfizetést engedélyezett, de ha a vádlott egy részlet megfizetését elmulasztaná, akkor a büntetés még hátralévő része egy összegben esedékessé válik. Az ítélet jogerős, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A sértett és nőismerőse, valamint a vádlott egy Szekszárd-környéki településen megtartott bálban találkozott össze 2018 novemberében. Éjfél előtt a sértett arra lett figyelmes, hogy hölgyismerőse és a vádlott hevesen gesztikulálva vitatkoznak. Ekkor a férfi nőismerőse elé állt, és nem támadó szándékkal, a vállánál fogva megpróbálta eltolni a közelből a vádlottat, de nem érte el. Ekkor a vádlott a kezében tartott sörösüveggel kisebb erővel, legalább kétszer megütötte a sértettet a szemöldöke környékén. A sörösüveg eltörött. Végül a vádlott kisebb erővel a vállán is megütötte a sértettet, akit másnap a megyei kórház baleseti osztályán orvosi ellátásban részesítették.

A vádlott sérülései egyenként és összességében is nyolc napon belül gyógyulóak voltak. A sérülések elhelyezkedése, illetve az ütések nagysága miatt kizárt a súlyosabb sérülés lehetősége.

A könnyű testi sértés nem közvádas bűncselekmény, az őt ért bántalmazás miatt a sértett nem terjesztett elő magánindítványt. Ugyanakkor a vádlott kirívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye egy olyan rendezvényen, ahol legalább ötven ember vett részt, egyértelműen alkalmas volt arra, hogy a jelenlévőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában