OviZsaru

2020.10.03. 15:15

Játékos formában kaptak hasznos tanácsokat

Ihárosi Ibolya

Forrás: police.hu

A kajdacsi Százszorszép Óvodában, bűn- és baleset-megelőzési témában tartott foglalkozást a gyerekeknek Bíró Ilona Mária rendőr főtörzsőrmester, a Paksi Rendőrkapitányság munkatársa szeptember 30-án, tájékoztatott a police.hu. Az OviZsaru játékos, kommunikációra törekvő programsorozat, amelyben szerepet vállal az egyenruhás rendőr, az óvónő, a szülők, az óvodás, valamint a nagyobb testvér vagy akár a nagyszülő is.

Valamennyi témakörét végigkíséri az a gondolat, hogy felkészítse a legkisebbeket arra, miként ismerjék fel a veszélyhelyzeteket és az azokban rejlő kockázatot, illetve mit kell tenni akkor, ha ilyen helyzetbe kerülnek. Cél az is, hogy tudatosuljon bennük, a problémáikkal nincsenek egyedül, számíthatnak a családjukra, az óvodára és adott esetben a rendőrökre is.

Fotó: police.hu

Bíró Ilona Mária elmagyarázta az óvodásoknak, hogy ki az idegen, akivel nem szabad szóba állni, még kevésbé személyes információkat elmondani magukról, vagy a családjukról. Megtudhatták azt is, hogy mikor szabad és mikor kell hívni a rendőrség 112-es segélyhívó számát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában