közúti ellenőrzések

2020.12.23. 12:00

Fókuszban a biztonsági öv és a gyerekülés használata

TEOL

20200411 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Közúti ellenőrzés a Gyermekvárosnál.

Forrás: MW-archívum

Fotó: Bujdos Tibor

Az egyenruhások – a rendőrautókba szerelt videókamerákkal, valamint a sebességellenőrző készülékekkel – számos jogsértést rögzítettek agresszív járművezetői magatartásokról, illetve balesetveszélyt jelentő relatív és abszolút mértékű sebességtúllépésekről, továbbá a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztásáról – áll a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A további komoly sérüléssel és esetlegesen a tragédiával végződő balesetek megelőzése, valamint a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében a megye közlekedésrendészeti rendőrei ezúttal a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv és a gyermekülés – használatára fókuszáltak. Néhány óra alatt tucatnyi olyan közlekedővel szemben intézkedtek, aki nem használta a biztonsági övét.

Fotó: TMRFK

Az ellenőrzések során a paksi rendőrök igazoltattak egy veszprémi sofőrt, akit több hatóság is körözött. A férfit elfogták és előállították a Paksi Rendőrkapitányságra.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában