önkéntes mentők

2020.12.18. 16:20

Gyakorló és védőruházat mellett egy quad is érkezett a megyébe

TEOL

Forrás: TMKI

Pályázati úton elnyert értékes védőruhákat és eszközöket vehettek át a Tolna megyei önkéntes mentőszervezetek.

Az „Önkéntes mentőszervezetek fejlesztése és felkészítése” című (KEHOP 1.6.0-15-2016-00017 azonosítószámú) projekt keretében országos szinten negyvenöt quadot és ugyanennyi utánfutót szerzett be a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, amely az eszközöket negyvenkét önkéntes mentőszervezetnek adta át üzemeltetésre. Ezeken túl általános gyakorló és tűzoltói bevetési védőruházatot is átvehettek az önkéntesek december harmadik hetében.

A projekt keretében hetvenhat szervezet összesen hatszáznegyven garnitúra általános gyakorló védőruházatot is átvehetett – a szettbe egy-egy dzseki, mellesnadrág, normál és téli sapka, kabátból és nadrágból álló esővédő, illetve két rövid ujjú póló tartozik. Mindezeken felül harminchárom önkéntes csapatnak háromszázhúsz bevetési védőruházatot, -sisakot, -kámzsát, -kesztyűt és -csizmát is átadtak. A ruházati termékek összértéke meghaladja a kétszázmillió forintot.

A pályázati forrásból Tolna megyében a Döbröközi és a Bátai Polgárőr Egyesület is gyakorló ruházati termékekhez jutott december 17-én. Dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója személyesen gratulált Csányi Imrének, a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának a tűzoltó bevetési védőruhákhoz, valamint a quadhoz és az utánfutóhoz – tájékoztatott Köves Péter tűzoltó törzsőrmester, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Borítóképünkön: dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes, megyei igazgató adta át a pályázaton elnyert eszközöket Csányi Imrének, a dunaföldvári önkéntes tűzoltók parancsnokának

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában