hétvégi összefoglaló

2021.01.25. 16:20

Hat tűzeset és hét műszaki mentés az elmúlt 72 óra mérlege

TEOL

Forrás: TMKI

Hat tűzesethez és hét műszaki mentéshez vonultak a Tolna megyei tűzoltók az elmúlt 72 óra leforgása alatt – derül ki a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (TMKI) jelentéséből.

A jelentősebb tűzesetek sorában az élre kívánkozik a szombat esti medinai (itt írtunk róla), ahol teljes terjedelmében égett egy 8x20 méter alapterületű régi vályogház a Rákóczi Ferenc utcában. Az épületben három PB gázpalack a tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant. A tűzesthez a szekszárdi, bonyhádi és paksi hivatásos tűzoltók vonultak, akik két szerelt és két gyorsbeavatkozó vízsugárral, továbbá kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat. Személyi sérülés nem történt, a ház két lakója rokonokhoz költözött.

Vasárnap délben bontási munkálatok közben kigyulladt egy személygépkocsi egy családi ház udvarában Tolna-Mözsön. A tűzesethez a város önkormányzati tűzoltói vonultak, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugárral visszahűtötték a járművet, majd vízzel töltötték fel annak üzemanyagtankját.

Vasárnap délután ugyancsak egy személygépkocsi égett Mosdóson, a Hunyadi utcában. A helyszínre a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak ki, és egy gyorsbeavatkozó vízsugárral eloltották a lángokat.

A megye tűzoltói közlekedési balesetek műszaki mentési munkálataiban is részt vettek. Szombat délelőtt egy személygépkocsi borult fel Bátaszéken, az 56-os főút, 24. kilométerszelvényénél. A műszaki mentéshez a bátaszéki önkormányzati tűzoltók vonultak, akik visszafordították a kerekeire a járművet. Nem sokkal később Bonyhádnál, a 6533-as út hetedik kilométerszelvényénél ütközött fának egy személygépkocsi. A mentéshez riasztott bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltók a helyszín biztosításában vettek részt.

Borítóképünk: a medinai lakóház teljesen kiégett a szombati tűzben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában