Unokázós csalás

2021.03.10. 11:13

Elfogták az unokázós csalásra szakosodott bűnszervezet irányítóját

Az Egyesült Királyságban fogták el azt a férfit, aki egy unokázós csalásokra szakosodott bűnszervezetet irányított. A Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai három személy ellen, négyrendbeli csalás miatt tettek vádemelési javaslatot az ügyészségen.

TEOL

Forrás: Shutterstock

Csalás bűntett, továbbá csalás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás tavaly a városi rendőrkapitányságon azt követően, hogy 2020 tavaszán Tolnában több olyan eset történt, amikor ismeretlenek megpróbáltak az unokájukra hivatkozva idős emberektől pénzt kicsalni – idézte fel közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Hozzáfűzték: a csalóknak egy esetben sikerült is megkárosítaniuk kiszemelt áldozatukat.

Az eljárás során a nyomozók látókörébe került egy 22 éves szombathelyi nő és egy 27 éves ádándi férfi, akiket a szekszárdi rendőrök a Siófoki Rendőrkapitányság munkatársainak közreműködésével tavaly május 6-án elfogtak. A rendőrök kiderítették, hogy a páros nem csak Tolnában, az ország több más megyéjében is hasonló módszerrel csalt ki pénzt idős emberektől. A csalókat a nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A páros azóta is letartóztatásban van.

Az eljárás során a rendőrök azt is megállapították, hogy a csalásokat bűnszervezetben követték el, melynek irányítója az Egyesült Királyságban elfogott férfi, aki ellen számos hatóság több tucat elfogatóparancsot adott ki. A férfi – aki életvitelszerűen tartózkodott az Egyesült Királyságban – kiadatása jelenleg is folyamatban van – közölte a megyei főkapitányság. Magyarországra szállítását követően a férfit további bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják meg – tették hozzá.

A szekszárdi rendőrök a már elfogott gyanúsítottak ellen folytatott nyomozást befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában