ítélet

2021.04.14. 11:30

Fenyegette, bántalmazta volt feleségét az elkövető

Kétszázötvenkét óra fizikai munkakörben teljesítendő közérdekű munkát szabott ki tárgyalás mellőzésével egy férfira a Szekszárdi Járásbíróság kapcsolati erőszak és zaklatás bűntettének, valamint vétségének elkövetése miatt.

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A számára meghatározott munkát hetente legalább egy napon, a szabadidejében díjazás nélkül köteles elvégezni. Ha ezt önhibájából nem tenné meg, a közérdekű munkát vagy annak még hátralévő részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni. Négy óra közérdekű munkának egy nap fogházbüntetés felel meg. Az egyébként büntetlen előéletű férfinak meg kell fizetnie közel kilencvenkétezer forint bűnügyi költséget.

A házastársak tíz év után elváltak, a férfi akkor elköltözött a volt feleségétől és közös gyermeküktől, majd 2017-ben közös megegyezéssel visszatért az asszony házába, de hamarosan folytatódtak a veszekedések, leginkább a férfi féltékenykedése miatt. Az egyébként büntetlen előéletű vádlott a viták során általában alkohol befolyása alatt állt, volt házastársát szidalmazta, egyebek közt „ringyónak” nevezte, illetve azzal fenyegetőzött, hogy megveri, több alkalommal lökdöste, rángatta, leköpte, nekilökte a szekrénynek. Azzal is fenyegette az asszonyt, ha szakít vele, megöli, megkéseli, nem engedi, hogy másé legyen és az sem érdekli, ha élete végéig börtönben kell ülnie.

Közös gyermekük a viták, veszekedések és bántalmazások idején rendszerint jelen volt. Ráadásul a vádlott őt is nem egyszer bántó megjegyzésekkel illette, például kis buzinak szólította. A férfi a 2020. június 12-ei rendőri intézkedést követően elköltözött a sértettektől, azóta nem keresi, és nem zaklatja őket, sem személyesen, sem telefonon. A büntetővégzés jogerőre emelkedett, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában