megelőzés

2021.04.26. 19:10

Tavasszal is védeni kell a nyaralókat és házakat

Kalmár Klaudia

Fotó: Shutterstock

A jó idő beköszöntével egyre többen keresik fel a hétvégi házakat, nyaralókat. Az udvaron hagyott értékek, így a szerszámok is felkelthetik a betörők figyelmét, ezért érdemes figyelni arra, hogy ezek ne maradjanak szem előtt. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság osztott meg hasznos tanácsokat a nyaralótulajdonosokkal.

Eszerint ne tároljunk a szükségesnél nagyobb értéket a hétvégi házban, nyaralóban, gondoskodjunk azok védelméről. A bejárati ajtó anyaga legyen masszív fém, vagy tömör fa. A külső nyílászárók, és a garázs is rendelkezzen kellő védelemmel. Lehetőségeinkhez mérten, építsünk ki elektronikai védelmi rendszert. Rendszeresen látogassuk az ingatlant, illetve tartsuk a kapcsolatot a szomszédokkal, környéken lakókkal. Az értékes ingóságokról – szerszámok, műszaki cikkek, kerékpárok, gépek – érdemes fényképet és leírást készíteni, ez ugyanis betörés esetén segítséget nyújthat a rendőrség számára a beazonosításnál. Figyeljünk, hogy lehetőség szerint rend legyen a kertben, ház körül, hiszen a széthagyott szerszámokra könnyebben felfigyelnek a betörők. Tartsuk rendben a ház körüli növényzetet, ritkítsuk a bokrokat. Az ablakokhoz közel álló fák ágait vágjuk vissza, és a kerítés ne legyen magasabb kilencven centiméternél, hiszen ha ennél magasabb, nem lehet rálátni a házra. Ha érkezéskor betörés nyomait észleljük, ne menjünk be a házba, értesítsük a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában