Lezárt akta

2021.05.18. 08:42

Több mint 55 köbméter kitermelt fát loptak el

A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy tolnai társaság tagjai ellen folytattak, akik a megye több erdejéből loptak fát.

TEOL

Forrás: TMRFK

Mint arról korábban beszámoltunk, egy fakitermeléssel is foglalkozó cég munkatársa tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen, akik a Szekszárd, Sötétvölgyben levő erdőből 2020. július közepén – a már korábban kitermelt és elszállításra váró – több köbméternyi ipari akácfát loptak el. Július 27-én újabb feljelentés érkezett a rendőrségre, hogy a szintén a Sötétvölgyben levő erdőterületről ismeretlenek ismét nagyobb mennyiségű akácfát loptak el.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság rendészeti és bűnügyi állományának összehangolt munkája eredményeként július 28-án elfogtak egy 63 és egy 45 éves tolnai férfit. Az idősebb elkövetőnél tartott kutatás során az ellopott fa nagy részét meg is találták a nyomozók. Az eljárás során beszerzett bizonyítékok alapján a rendőrök kiderítették, hogy a 63 éves férfi nemcsak Sötétvölgyben, hanem Tolna megye több pontján is lopott fát.

Az idősebb elkövetőt, aki nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, munkatársaink őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Őt a Szekszárdi Járásbíróság július 30-án letartóztatásba helyezte, azóta is börtönben van.

A rendőrök a nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a falopások kapcsán összesen hat embert hallgattak ki gyanúsítottként. A tolvajoknak különböző összetételben összesen hétrendbeli lopás miatt kell majd felelniük. A banda tagjai közül a 63 éves tolnai férfi letartóztatásban van elfogása óta, további egy személy más bűncselekmények elkövetése miatt került letartóztatásba, egy másik társuk pedig jogerős börtönbüntetését tölti azóta.

Az ügyben a szekszárdi rendőrök az orgazdát, egy 30 éves dunaszentgyörgyi férfit, is gyanúsítottként hallgatták ki. Ő rendszeresen vásárolta meg a lopott fát az elkövetőktől, a nyomozók pénzmosás bűntett elkövetésével gyanúsították meg.

A szekszárdi rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték a Szekszárdi Járási Ügyészségnek – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Borítóképünk: az egyik elkövetőnél megtalálták az ellopott fa nagy részét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában