nem jogerős

2021.06.22. 08:56

Halálos baleset a 6-oson: felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a traktorost

TEOL

Fotó: Laczkó Izabella

A Paksi Járásbíróság nemrégiben megtartott előkészítő ülésen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében mondta ki bűnösnek azt a férfit, aki az általa vezetett mezőgazdasági vontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel az elsőbbségadás kötelező jelzőtábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a sértett által vezetett motorkerékpárnak, mely a vádlott által vezetett jármű pótkocsijának ütközött.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott tavaly június 28. napján a reggeli órákban Dunaföldvár lakott területén kívüli útszakaszon, a 6-os számú főút 91 km+150 méter szelvényéhez becsatlakozó úton az M6-os autópálya irányából a 6-os számú főút irányába közlekedett az általa vezetett mezőgazdasági vontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel. A mellékút és a 6-os számú főút útkereszteződéséhez érve az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére kanyarodása során nem biztosított elsőbbséget a neki balról, a 6-os számú főúton Dunaföldvár irányából Paks irányába haladó motorkerékpárosnak. Ennek következtében a motorkerékpár az előtte haladó járműszerelvény pótkocsija bal oldalának ütközött. A baleset következtében a motorkerékpár vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az elsőfokú bíróság a bűncselekményt a váddal egyezően beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat 1 év 11 hónap fogház fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre, 4 év „B” kategóriára vonatkozó közúti vezetéstől eltiltásra, valamint összesen 450 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség három munkanap határidőt tartott fenn a fellebbezésre irányuló nyilatkozat megtételére, tájékoztatta portálunkat dr. Kiss Annamária, a Szekszárdi Törvényszék sajtótitkára.

https://www.teol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/halalos-baleset-tortent-a-6-os-fouton-2526872/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában