katasztrófavédelem

2021.07.26. 11:49

Bőven akadt munkájuk a lánglovagoknak Tolnában

Kilenc tűzeset és négy műszaki mentés adott munkát Tolna megye tűzoltóinak az elmúlt 72 óra leforgása alatt. Nyolc esetben szabadtéri tüzekhez riasztották az egységeket. Avar, gaz, tarló, erdő aljnövényzete és szemét égett – tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (TMKI).

TEOL

Jelentősebb tűzesetek:

Egy zártkerti gyümölcsösnél égett gaz és avar vasárnap délelőtt Tolnán, Almáskert külterületen, A lángok mintegy 30 gyümölcsfát érintettek, a tüzet a szekszárdi hivatásos és tolnai önkormányzati tűzoltók oltották el három gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével.

Erdő aljnövényzete égett foltokban Kéty külterületén mintegy 1000 négyzetméteren szintén vasárnap délután. A megyeszékhely hivatásos egységei kéziszerszámok segítségével állították meg a lángokat.

Szombaton a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották Regöly külterületére, ahol körülbelül 1000 négyzetméteren égett avar és gaz. A beavatkozó rajok kéziszerszámok és egy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével állították meg a terjedő lángokat.

Avar és gaz égett a vasúti pálya töltése mellett péntek délután az attalai vasútállomás közelében. A keletkezett tüzet a dombóvári hivatásos tűzoltók oltották el kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével.

Decsen a szekszárdi hivatásos tűzoltók fékezték meg egy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével a 2000 négyzetméter területen égő lángokat, péntek délután.

Jelentősebb műszaki mentés:

Szombat délután egy utánfutóval közlekedő személyautó csapódott a korlátnak az M6-os autópálya Pécs irányába tartó úttest 108. kilométerszelvényénél. Az utánfutó rakománya az úttesten szétszóródott. A paksi hivatásos tűzoltók vonultak az érintett helyszínre, ahol a beavatkozó rajok az áramtalanítást végezték. A forgalom az autópálya pihenőn keresztül haladhatott tovább.

A következő szabályokat mindig tartsuk szem előtt!

A tüzet egyetlen pillanatra sem szabad felügyelet nélkül hagyni, és mindig legyen a közelben néhány vödör víz, és a tűz irányítására szolgáló eszköz, mint például ásó, lapát, vagy vasvilla.

Belterületen a kerti zöldhulladék elégetésére továbbra is csak ott van lehetőség, ahol az önkormányzatnak van olyan rendelete, amely pontosan szabályozza, mely napokon, milyen időintervallumban szabad a kertben zöldhulladékot égetni. Ilyen szabályozás hiányában tilos ez a tevékenység.

A tüzek megelőzése érdekében a dohányzó autósok ne dobják ki az égő cigarettacsikket az autóból, mert az út menti száraz növényzet nagyon könnyen meggyulladhat. A kirándulók ne szemeteljenek, mert az üveg- és fémhulladék amellett, hogy szennyezi a környezetet, a nap sugarait összegyűjtve tüzet is okozhat.

Borítóképünk a Tolnán történt tűzesetnél készült

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában