Tolna megye

2021.07.07. 10:00

Idén már 77 lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat

TEOL

Az év első hat hónapjában összesen 3815 otthonban keletkezett tűz, 263 esetben panellakásban. Összesen több mint 47 ezer négyzetméternyi ingatlan égett le, csaknem akkora terület, mint Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontja – számolt be róla a Katasztrófavédelem.

Tolna megyében 77 lakástűzhöz riasztották tűzoltóinkat, összesen 131 fecskendő vonult a káreseményekhez, amelyeknél 666 négyzetméternyi terület vált a lángok martalékává. Megyénkben lakástüzekkel kapcsolatban haláleset nem történt.

A legtöbb lakástűz nyílt láng, vagyis öngyújtó és gyufa használata, illetve főzés miatt keletkezett, 99 esetben szándékosság gyanúja is felmerült, ezeket az eseteket a rendőrséggel közösen vizsgálja a katasztrófavédelem.

A tűzoltókat az első félévben 532 alkalommal riasztották szén-monoxiddal összefüggő esethez, 148-an szenvedtek mérgezést, 15 emberen pedig már nem lehetett segíteni. Tolna megyében 7 alkalommal riasztott be szén-monoxid-érzékelő, amelyek közül egy esetben kellett januárban kórházba szállítani két gyermeket és egy felnőttet Szekszárdon, egy Kadarka utcai lakásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában