Kurdi önkéntes tűzoltók

2021.07.14. 15:30

Sikeres minősítést követően élesben is bizonyítottak

Július 9-én sikeres minősítő gyakorlatot hajtottak végre a kurdi önkéntes tűzoltók, amelyet követően továbbra is önként beavatkozó tűzoltó egyesületként vonulhatnak a káresetekhez.

TEOL

Forrás: TMKI

A múlt pénteki gyakorlat alkalmával az egyesület számot adott szakmai felkészültségéről, a tűzoltás vezetési feladataival megbízott személy a feladat ellátására vonatkozó alkalmasságáról, továbbá a szakmai elöljáró szerv vizsgálta a felszerelések bevethetőségét és azok szakszerű használatára vonatkozó szabályok megtartását – tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A feltételezés szerint a kurdi Polgármesteri Hivatal kazánházában és tároló helyiségében elektromos meghibásodás miatt tűz keletkezett, ami átterjedt a tároló helyiségben lévő éghető anyagokra. A gyorsan terjedő tűz veszélyeztette a kazánház technológiai berendezéseit.

A kiérkező kurdi önkéntesek a felderítést követően eltávolították az épületbe behatolást gátoló fa- illetve vasárut. Feszítővágó berendezés és motoros láncfűrész segítségével jutottak be a kazán- és tároló helyiségbe, ahol a közművek elzárását követően teljes légzésvédelem mellett azonnal megkezdték a sérült személyek mentését. Három vízsugár megszerelésével körülhatárolták a tűzzel érintett területet. A kommunikáció a beavatkozás kezdetétől egyértelműen zajlott a beavatkozó egységek között egészen az állomáshelyre történő bevonulásig.

A gyakorlatot a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes, igazgatóhelyettes mellett az illetékes Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka, Dávid Sándor tű. alezredes kísérte figyelemmel. A Dombóvári Hivatásos Tűzoltóság parancsnoka értékelése után az igazgatóhelyettes megfelelőnek minősítette a kurdiak összehangolt gyakorlatát.

Az aznap esti viharkárok a Kurd közelében található közutakat is érintették, így az éjszakai órákban érkező éles riasztást követően ismételten magukra ölthették az önkéntesek a bevetési védőruhát. Mekényes irányába, több helyen is a közútra dőlt fák tették lehetetlenné a járművek továbbhaladását. A beavatkozó önkéntes rajok perceken belül a megadott káreseti helyszínekre érkeztek és láncfűrészekkel, valamint kézi erő segítségével szüntették meg a forgalmi akadályokat.

Borítóképünk: Sikeres gyakorlatot hajtottak végre a kurdi önkéntes tűzoltók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában