Illegális bevándorlók

2021.07.16. 08:54

Újabb ukrán embercsempészt kapcsoltak le a rendőrök

A rendőrök egy 24 éves ukrán embercsempésszel és hat illegális migránssal szemben intézkedtek.

TEOL

Forrás: TMRFK

A Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei július 15-én 21 óra 55 perckor az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 123-as kilométerszelvény közelében, a tengelici csomópontnál ellenőriztek egy cseh rendszámú autót – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A járművet vezető ukrán férfin kívül a gépkocsiban hat – magukat palesztin állampolgárnak valló – személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért a járőrök a sofőrt és az utasokat elfogták és előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A jármű vezetőjével szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

Néhány napon belül már a második ukrán embercsempészt kapcsolták le a Tolna megyei rendőrök: hétfőn Dunaföldváron akadt fent az ellenőrzésen keleti szomszédunk egyik állampolgára, akinek letartóztatását már el is rendelte a bíróság.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Borítóképünk: A kocsi csomagterében is kuporogtak migránsok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában