A Zebra megvéd

2021.08.31. 19:10

Iskolakezdés: nagyobb odafigyelést kér a rendőrség

A szeptember elsejei iskolakezdésre nemcsak a gyerekek, hanem a szülők, a tanárok és a rendőrség is készül.

TEOL

Forrás: police.hu

Fotós: TMRFK

Szeptemberben az egyenruhások és a polgárőrök fokozott jelenlétet biztosítanak az iskolák és óvodák környékén. Ilyenkor a megnövekvő forgalom nagyobb odafigyelést igényel minden közlekedőtől, gyerektől és felnőttől egyaránt. A tanítás kezdetén és végén hosszabb menetidővel kell számolni, mint a nyári hónapokban – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség legfőbb célja ilyenkor is az, hogy egyetlen (gyermek)baleset se történjen. Ennek érdekében a rendőrök Tolna megyében is elsősorban a gépjárművezetők szabálykövető magatartását ellenőrzik a zebrák megközelítésénél, de odafigyelnek a biztonsági öv és a gyermekülés szabályos használatára is.

Fogadják meg a rendőrség közlekedésbiztonsági tanácsait a tanévkezdés időszakában is!

 • Ha autóval viszi gyermekét iskolába, mindig a kijelölt parkolóhelyeken álljon meg, hiszen akár balesethez is vezethet, ha vészvillogót kitéve az iskola bejáratánál áll meg, hogy a kicsiknek minél rövidebb utat kelljen megtennie az iskoláig!
 • Ha a kisebb gyerek közösségi közlekedéssel vagy gyalog megy iskolába, eleinte kísérjék el, gyakorolják be az útvonalat, és ismételjék át az alapvető közlekedési szabályokat!
 • A mobiltelefonálás járművezetés közben tilos, de a gyalogosok számára is veszélyes lehet, ha valaki az úttestre lépéskor belefeledkezik a készülékbe, vagy zenehallgatás miatt nem hallja a közeledő autókat.
 • Ha autóval viszik gyermeküket iskolába, mutassanak példát azzal, hogy bekötik a biztonsági övet, és gyermeküktől is kérjék ugyanezt!
 • Amennyiben az iskolák környékén van gyalogátkelőhely, kérjük, hogy azon menjenek át, még akkor is, ha sétálni kell kicsit a biztonságos átkeléshez, mert a zebra megvéd!
 • Borítóképünkön: Használjuk a kijelölt gyalogátkelőhelyet! A zebra megvéd

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában