vádemelés

2021.08.22. 09:30

Ittasan vezetett, de tetten érték, s most felelnie kell

T. N.

Forrás: TMRFK

Ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy 46 éves férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádlott idén július 9-én éjfél körül egy Tolna megyei község területén belül, egy kávézóból hazafelé menet úgy vett részt a közúti közlekedésben az autójával, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Pechje volt, mert megállították a rendőrök, akik így az intézkedés során a vádlottat tetten érték.

A férfit előállították, majd hiteles szondával mért érték alapján megállapították, hogy a vádlott közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. Ezzel megszegte a KRESZ azon szabályát, mely szerint járművet az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség pénzbüntetés és a közúti járművek vezetésétől határozott időtartamú eltiltás kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában