vádemelés

2021.08.14. 09:30

Nyolc hálóval orvhalásztak a tolnai Felső-holtágon

Orvhalászat és kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat három tolnai férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

A vádlottak január 8-án a hajnali órákban, Tolna külterületén, a Duna tolnai Felső-holtágán egy elektromos motorral hajtott csónakból, összesen nyolc hálóval halásztak jogosulatlanul. A halakkal megtelt hálókat a csónakba tették, majd a partra vitték. A három vádlott többek között ezüstkárászt, csukát, kősüllőt, pontyot tulajdonított el. A vádlottakat a hivatásos halőrökkel együttműködve, tetten érték a rendőrök.

A jogosulatlanul, tiltott eszközzel kihalászott és ellopott halak értéke több, mint hatvanezer forint volt. A kár azonban, mivel a halakat visszaengedték a vízbe, nagyobb részben megtérült, mindössze egy kősüllő pusztult el.

A vádlottak az ellenőrzés során halászati tevékenység végzésére szóló okmányt bemutatni nem tudtak, mivel azzal nem is rendelkeztek. A büntetlen előéletű vádlottakkal szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabását és az illegális halászathoz használt eszközök elkobzását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában