rendőrségi hírek

2021.09.13. 18:00

Hetvenkedő hatvanasok, újra Zalában

Sikeresen szerepeltek a Tolna megyei nyugdíjasok a részükre szervezett bűnmegelőzési vetélkedőn.

TEOL (Forrás: police.hu)

Fotó: police.hu

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai szeptember 8-a és 9-e között rendezték meg Zalaegerszegen a Hetvenkedő Hatvanasok elnevezésű nyugdíjasoknak szervezett vagyonvédelmi vetélkedő országos döntőjét.

A program célja az áldozattá válás elkerülése volt, valamint az, hogy a megfelelő védelemhez szükséges döntések, önvédelmi képességek készségszintűvé váljanak a szépkorúak körében is. A rendőrök nem titkolt célja volt továbbá az is, hogy azok a nyugdíjasok, akik részt vettek a megmérettetésen, saját korosztályuknak is továbbadják a megszerzett tudást és tapasztalatot.

Fotók: police.hu

A rendezvényen azok a nyugdíjasok vehettek részt, akik a területi válogatókon a legjobban szerepeltek. A döntőn tizenkilenc megye és a főváros négyfős csapatai versenyeztek.

A kétnapos vetélkedőn Tolna megyét a bogyiszlói Lépő Ignác és neje, valamint Lépő Sándor és Szilágyi Jánosné képviselte, felkészítőjük Orsós Zoltán rendőr őrnagy bűnmegelőzési előadó volt.

A Hetvenkedő Hatvanasok bűnmegelőzési vetélkedő országos döntője Fejér megye csapatának győzelmével zárult, a második helyen a budapesti csapat, míg a harmadikon Baranya megye csapata végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában