alkoholos befolyásoltság

2021.09.04. 13:00

Rajtavesztett az ittas vezetésen

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy 25 éves szekszárdi férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

I. I.

20210430 Győr Fokozott rendőrségi ellenőrzések Győrben, Képen: alkoholszonda mérő műszer Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld

Forrás: MW-archívum

Fotó: illusztráció

A vádlott 2021. július 25. napján a hajnali órákban, egy Tolna megyei község lakott területén belül úgy vett részt a közúti közlekedésben a tulajdonában lévő személygépkocsival, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

A rendőri intézkedés során a vádlottat tetten érték, és légalkoholmérés céljából előállították. A hiteles szondával mért érték alapján a vádlott enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

A férfit cselekményével megszegte a KRESZ azon szabályát, mely szerint járművet az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabását és a közúti járművek vezetésétől határozott időre eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, tájékoztatta lapunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában