Újra megcsinálta

2021.10.06. 10:25

A Paksi Rendőrkapitányság munkatársa körbefutotta a Balatont

Prantner Gábor, a Paksi Rendőrkapitányság munkavállalója másodszor futotta körbe egyedül a Balatont.

TEOL (Forrás: police.hu)

Fotó: police.hu

Tizenötödik alkalommal szervezték meg október 1. és 3. között az NN Ultrabalaton elnevezésű, a Balaton körbefutását célzó megmérettetést, mely egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye. A 216 kilométeres versenytávot csapatban és egyéniben is teljesíthették az elhivatott futók. 2021-ben az indulók száma meghaladta a 16000 főt, melyre a világ számos országából érkeztek nevezők. A sok ezer versenyző közül 202 futó vállalkozott arra, hogy a 216 kilométeres távot egyedül tegye meg.

Az emberfeletti teljesítményt követelő feladatot mindössze 115-en teljesítették. Közöttük volt a Paksi Rendőrkapitányságon fegyveres biztonsági őrként dolgozó Prantner Gábor is, aki szenzációs eredményt ért el azzal, hogy 115 befutóból a 35. helyen ért célba. Gábort testvére, a szintén Pakson rendőrként szolgáló Égnerné Prantner Katalin és unokahúga kísérte végig a versenyen.

Prantner Gábor az idei versenyen Fotó: police.hu

Emberfeletti teljesítményét fokozta azzal, hogy a 2019-ben elért 28 óra 14 perc 40 másodperces eredményét csaknem két és félórával javította meg, amikor 25 óra 45 perc 28 másodperc alatt teljesítette a távot – írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában