Illegális bevándorlás

2021.10.14. 07:18

Egy újabb román embercsempész rendőrkézen

TEOL

Forrás: TMRFK

A Tolna megyei rendőrök október 13-án, szerdán 22 óra 10 perckor ellenőriztek egy román rendszámú kocsit az M9-es autóúton Bogyiszló térségében. A járművet egy román férfi vezette, aki nyolc illegális migránst szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a román sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Az ő elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában