illegális migráció

2021.10.06. 02:24

Késő éjjel kaptuk a hírt, elfogtak egy tucat szírt

Egy szerb rendszámú gépkocsit ellenőriztek a rendőrök október 6-án nem sokkal éjfél után az M9-es autóúton, Bogyiszló térségében.

TEOL/S. V.

Fotó: police.hu

A járművet egy szerb férfi vezette, autójában pedig tizenkét, magukat szír állampolgárnak valló utast szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták – tájékoztatott közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Hozzátették: a járművet a Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály munkatársainak jelzése alapján állították félre.

A feltartóztatott migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A szerb állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indul a megyei rendőr-főkapitányságon. A férfi súlyos büntetésre számíthat, hiszen az embercsempészet alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Frissítés: őrizetben a szerb embercsempész

Szerdán délben, újabb közleményben jelentette portálunknak a megyei rendőr-főkapitányság, hogy a gépkocsi szerb sofőrjét őrizetbe vették. További részletekért IDE kattintson!

Fotó: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában