rendőrségi hírek

2021.10.25. 10:46

Négy migráns és két embercsempész egy autóban

A rendőrök az M9-es autóúton ellenőriztek egy német rendszámú autót, melyben négy illegális migráns és két embercsempész utazott.

TEOL

A Tolna megyei rendőrök október 23-án nem sokkal éjfél előtt ellenőriztek egy német rendszámú személygépkocsit az M9-es autóúton, Bogyiszló térségében. Az autót vezető német sofőr és a mellette helyett foglaló német nőn kívül az autóban tartózkodott még négy utas, akik közül hárman szír, egyikük libanoni állampolgárnak vallotta magát. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 45 éves és a 40 éves német állampolgárokkal szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók mindkét személyt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételüket követően előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik