katasztrófavédelem

2021.10.18. 09:23

Öt tűzesethez vonultak a Tolna megyei tűzoltók

Öt tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak az elmúlt 72 órában a Tolna megyei tűzoltók – tájékoztatott hétfőn a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

TEOL

Jelentősebb tűzesetek:

Péntek reggel egy dupla tornyos szárító egyik oldalán egy szendvicspanel égett Tengelicen. A tűzesethez a paksi és szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották. A közüzemek elzárása a tűzoltó egységek kiérkezése előtt megtörtént. A tűzoltók a paksi magasból-mentő szer segítségével egy vízágyú és egy szerelt vízsugár együttes alkalmazásával oltották el a keletkezett lángokat.

Teljes terjedelmében égett egy lakóház egyik helyisége Szakcson, a Vörösmarty utcában péntek reggel. A mintegy 20 négyzetméternyi kiterjedésű tüzet a dombóvári hivatásos tűzoltók két gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el. A ház lakhatatlan lett, így az ott élő két felnőtt és két gyermek lakosságvédelmi intézkedés keretében a rokonaikhoz költözött.

Tárolt faanyag kapott lángra Dunaszentgyörgyön, a Rózsa utcában, egy családi ház kazánhelyiségében szombat hajnalban. A tűz a berendezési tárgyakban és a födémben is kárt okozott A tűzesethez a paksi hivatásos tűzoltók vonultak, akik két gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével fékezték meg a lángokat.

Műszaki mentés:

Závodon két személyautó ütközött szombat délelőtt. A műszaki mentéshez a bonyhádi és szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az egyik gépjármű sofőrjét feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki, majd adták át a mentőknek ezen felül az áramtalanították a járműveket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában