Felfüggesztett börtönt kapott

2021.10.19. 20:00

Részegen, ököllel ütötte meg az élettársa kislányát

Élettársa lányát ütötte meg részegen a vádlott, emiatt került a vádlottak padjára.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

Kisebb-nagyobb konfliktusokból áll az életünk. Sajnos a gyermekek bántalmazása is mindennapi esetnek számít és csak nagyon ritkán kerül sor arra, hogy a tettesek bíróság elé kerüljenek. Az alábbi történet arra is példázat lehet, hogy részegen olyasmit tesznek az emberek, amit józanul bizonnyal nem követnének el.

A vádlott 2019 májusa óta élt élettársi kapcsolatban a gyermek, a sértett édesanyjával, hozzájuk is költözött. Az év vége felé a vádlottnak súlyos alkoholproblémái támadtak, s emiatt élettársával sokat veszekedtek. Ha a férfi ivott, agresszíven, indulatosan viselkedett, de tettlegességre nem került sor közöttük. Az év szilveszter éjszakáján a sértett anyja ismerőseivel otthonában szilveszterezett egészen reggelig. Emiatt újévkor csak délután háromkor kelt fel, majd takarítani kezdett. A vádlott este hat óra körül ért haza, erősen ittas állapotban. Szóban provokálta élettársát, lépten-nyomon belekötött, fenyegette, piszkálta. Ugyanakkor azt is mondta, fáj neki, ahogyan élnek. Erre a kilencéves kislány megkérdezte a vádlottól, hogy mije fáj. A férfi annyira részeg volt, hogy a kérdésre nem válaszolt, hanem bal kézzel, ököllel kis-közepes erővel beleütött a gyermek bal oldalába. A kislány nagyon megijedt, beszaladt a fürdőszobába és bezárkózott. Ezt követően a vádlott és élettársa még vagy negyedórát veszekedett, majd az asszony a lányával együtt átszaladt a szomszédba és értesítette a rendőrséget.

A Szekszárdi Járásbíróság védekezésre képtelen személy ellen elkövetett könnyű testi sértés bűntettének kísérletében marasztalta el a negyvenöt éves férfit. Azért számít jogi szempontból kísérletnek egy ütés, mert nem maradt nyoma a sértett testén.

A bírósági eljárás előtt úgynevezett közvetítői eljárásra került sor, amelynek során a felek megegyezhettek volna egymással. Mivel mindkét fél kijelentette, hogy kérik a közvetítői eljárás befejezését, az ügyészség elrendelte az eljárás folytatását, amelynek a végén megszületett az ítélet.

Az ítélet

A bíróság a vádlottat egy év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. Ha utóbb mégis sor kerülne a büntetés végrehajtására, akkor a vádlott a legkorábban a szabadságvesztés kétharmad részének, de legkevesebb három hónap kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. A nyomozás során bűnügyi költség nem keletkezett. A bíróság sérelemdíjat is megítélt az akkor kilencéves sértett törvényes képviselőjének. Az elítéltnek háromszázezer forintot kell fizetnie postai csekken tíz havi egyenlő részletekben, minden hónap tizedikéig. Az ítélet az előkészítő ülés napján jogerőre emelkedett.

Borítókép: Ha a férfi ivott, agresszíven, indulatosan viselkedett, emiatt sokat veszekedtek a kislány jelenlétében (a kép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában