Illegális bevándorlók

2021.10.08. 13:34

Taxival fuvarozta a migránsokat a magyar embercsempész

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai október 8-án, pénteken 8 órakor akartak megállítani egy magyar rendszámú taxit az M9-es autóúton Bogyiszló térségében.

TEOL

Forrás: TMRFK

Az ellenőrzés helyétől körülbelül 200 méterre az autó megállt, melyből több személy kiugrott. Ezt követően a járművet és annak vezetőjét a rendőrök ellenőrizték, majd a kocsiból kiugró és elfutó utasok felkutatásába kezdtek.

A rendőrök 12 óra 30 perckor Bogyiszló egyik utcájában megtalálták a három utast, akik személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat. A külföldiek és a sofőr elszámoltatása jelenleg is folyamatban van – áll a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a magyar állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában